Архиве

Protected by Copyscape

ХВАЛА ВУКУ ЗА АЗБУКУ

 

Ученици 1/2 одељења су 03.11.2017. год. припремили приредбу за родитеље. Приредба је била посвећена реформатору српског језика и правописа Вуку Стефановићу Караџићу. „Хвала Вуку за азбуку“, орило се са свих страна.

Тек два месеца у школској клупи, научили да пишу и читају азбуку, а већ спремни да изразе захвалност родитељима, учитељима, и човеку који им је омогућио да са лакоћом науче своја прва слова.

Приредба је започела стиховима песме „Ода Вуку Караџићу“. Уследили су кратки подаци о животу и делу овог великана. Загонеткама су изненадили родитеље од којих су тражили одгонетке и на тај начин их активно укључили у  приредбу. На крају су држећи  у рукама  слова од стиропора формирали израз „ХВАЛА ВУКУ ЗА АЗБУКУ“.

Велику захвалност дугујемо родитељима који су нам помогли при изради „Паметних фасцикли“ чија је тема такође била „Живот и дело Вука Караџића“. Оне су нам омогућиле лакше усвајање знања о Вуку Караџићу, а и улепшале  и оплемениле сцену .

 „Паметне фасцикле“ као иновативно наставно средство које обезбеђује континуитет у стицању знања и хоризонталну и вертикалну повезаност наставних садржаја кроз разреде често се, и на велику радост деце  користе у раду .

 

                                     Учитељица 1/2 одељења

Јелена Козлина