Архиве

Protected by Copyscape

„Навала на Авалу“ и посета Аваласког торња

Захваљујући директору наше школе, Добрици Синђелићу, ученици 3/2 одељења ОШ „Свети Сава“ из Врчина су у суботу 06.10.2018. године на Чарапићевом бресту учествовали на манифестацији „Навала на Авалу“ коју организује Феријални савез Вождовца, и посетили Авалски торањ. Манифестацију су отворили као мали хор наше школе. Извели су четири нумере: Химну наше школе, а затим још три нумере: „Жалба“, „Хајде да се дружимо“ и „Заклео се бумбар“. Хором руководи наставница музичке културе Ива Ивовић. Учествовали су и у спортско-рекреативном делу манифестације намењеном развоју спортских вештина и здравом начину живота. Савладавали су полигонске препреке, такмичили се у спортским и животним вештинама – крунили
кукуруз, стругали дрва, итд. Након учешћа на манифестацији обезбеђен је ручак за децу и одрасле у оквиру традиционалне „Пасуљијаде“ које се одржавала истог дана на Авали. Са ученицима су све време били директор школе, Добрица Синђелић, одељењски старешина 3/2 одељења, Бојана Теофиловић, и наставница музичке културе Ива Ивовић.

Цео прилог о учешћу ученика у ревијалном и такмичарском делу манифестације, емитовао је РТС истог дана у свом Дневнику 2. Прилог се може наћи на сајту школе у делу Школа у медијима и на сајту РТС-а.

По завршетку учешћа на манифестацији, посетили смо Авалски торањ. Велику захвланост дугујемо и групи родитеља ученика који су повели децу, били уз нас, присуствовали манифестацији и заједно са нама посетили Авалски торањ.