Архиве

Protected by Copyscape

ДИВЧИБАРЕ-ЗИМСКИ ИЗЛЕТ –  15-16.02.2014.год.

 

У оквиру планинарске секције као и сваке године организујемо зимске активности на планини са жељом да уградимо здраве и квалитетне навике током зимског периода. Већина деце зимски распуст не проводе на планини, већ остају кући, посећујући родбину и славећи новогодишње и божићне празнике.

Свесни смо да организовањем зимских излета, деца стичу навике да своју енергију усмеравају тако што ће проводити време на планини и уживати у природном окружењу, без стреса тј. компјутер, телевизора, мобилних телефона који их нажалост већ одавно одузима квалитетно време и садржајно одрастање.

Ове године организовали смо дводневни излет на Дивчибарима. Иако помало разочарани што нам зима није подарила више снега, време смо искористили на најбоље могући начин. Поред пешачења и уживања у планинској клими и буђењу природе, уживали смо у панорамском разгледању Дивчибара, возили смо се жичаром и возићем који је ишао од центра до врха Краљевих столова. Пешачили смо до Црног врха (1098 м) где смо имали прелепи поглед на јужну Србију.

Снега је било али недовољно да уживамо у зимским активностима. Учествовало је 15 ученика наше школе који су садржајно провели викенд на планинарењу. Смештај је био у хотелу  „Пепа“ који је испунио наша очекивања  гостољубивошћу и услугом.

Излет је реализовао проф. физичког васпитања Александра Бојанић.