Архиве

Protected by Copyscape

Извештај о реализацији екскурзиј ученика 1.-4. разреда шк. 2012/13. год.

 

За ученике 1. разреда реализована је једнодневна екскурзија 02.10.2012. год. са поласком у 8:00h према маршрути из Програма рада школе:

Врчин – Манастир Раиновац – Ергела „Љубичево“ – Смедерево – Врчин

 Садржаји екскурзије подразумевају остваривање дела наставног и ваннаставног плана и програма и саставни су део Годишњег програма рада школе.

На пут је кренуло 35 ученика са својим одељењским старешинама:
1/1 – 12 ученика – Божидар Теофиловић
1/2 – 13 ученика – Бојана Теофиловић
1/3 – 10 ученика – Љубинка Вагић

  Ученици су имали прилику да упознају историју женског манастира крај Бегаљице који потиче из прве половине 16. века; слушали о имену и значају манастира, упалили свеће, итд. Упознали су културно–историјске споменике Смедерева, разгледали смедеревску тврђаву и сазнали податке о изграњи исте. Ученицима је било веома занимљиво да чују на који је начин и колико година је грађена. Обишли смо и ергелу Љубичево, били у непосредној близини коња, куповали сувенире са елементима ергеле за успомену, што су одељењске старешине подржале, уместо куповине обичних сувенира на улици, итд.

Повратак у Врчин био је око 18 часова.

 

За ученике 2. разреда ОШ „Свети Сава“ реализована је једнодневна екскурзија 02.10.2012. године, на дестинацији:

Врчин – Крушедол –Сремски Карловци – Петроварадин – Фрушка гора – Врчин

На пут је кренуло 60 ученика другог разреда и наставници:
2/1 Вера Крантић – 15 ученика
2/ 2 Гордана Апостоловић -19 ученика
2/3 Драгана Гајић – 15 ученика
2/4 Драган Кузмановић – 11 ученика

Ученици су имали прилике да се упознају са историјским објектима (Петроварадин), насељима и градовима у равничарском пределу (Нови Сад и Сремски Карловци, манастир Крушедол) и начином живота у равници.

Ученици су на пут кренули у 8h а вратили се у Врчин у 19h. Имали смо безбедно и сигурно путовање. Колико смо уживали на екскурзији може се видети на фотографијама.

 

 

Екскурзија 2. разред Екскурзија 2. разред Екскурзија 2. разред Екскурзија 2. разред Екскурзија 2. разред Екскурзија 2. разред

 

Екскурзија за ученике 3. разреда реализована је 03.10.2012. год. (полазак у 07:30h) према маршрути из Програма рада школе.

Врчин –Девојачки бунар –Вршац – Вршачки виногради – Врчин

На пут је кренуло 48 ученика са својим одељењским старешинама.
3/1 –19 ученика – Љиљана Кнежевић
3/2 – 19 ученика – Радица Костадиновић
3/3 – 10 ученика – Слађана Вагић

Ученици су имали прилику да упознају културно – историјске споменике и ближе упознају град Вршац и његове знаменитости, његову историју као и легенду о његовом постанку, обилазак цркве Светог Николе у Вршцу, Стеријине куће, Владичанског двора, Вршачких винограда, обилазак Девојачког бунара који се налази на територији Делиблатске пешчаре – јединственог природног резервата и манастира Месић.

Повратак у Врчин био је око 20h.

 

Екскурзија 3. разред Екскурзија 3. разред Екскурзија 3. разред Екскурзија 3. разред Екскурзија 3. разред Екскурзија 3. разред

 

Екскурзија за ученике 4. разреда реализована је 03.10.2012., са поласком у 07:00h са путним правцем:

Врчин – Текериш – Манастир Троноша – Тршић – Врчин,

На екскурзију је кренуло 54 ученика и 4 наставника.

Из Врчина, у 7h кренули смо пут Текериша, у којем смо обишли спомен костурницу палим борцима у Колубарској бици и споменик посвећен истим. Након тога смо наставили пут даље ка Манастиру Троноша и направили краће задржавање, око 12:00h ради обиласка Манастира и музеја посвећеног стварима из живота Вука Караџића који се налази непосредно поред Манастира. Нешто после 13:20h смо наставили ка родном селу Вука Караџића – Тршић и направили веома пријатну шетњу до самог локалитета где смо чули предивну и веома поучну причу о нашем реформатору. Потом смо се упутили ка ресторану „Вук“ и тамо били око 15:00h. Након свега смо се упутили назад ка Врчину, тачније у 16:20h и са успутном паузом стигли испред школе у 20:00h.

Све екскурзије су реализоване успешно.

Утисци ученика су позитивни. Веома смо задовољни услугама туристичке агенције  „Луксим“, водичима агенције, као и возачима аутобуса који су нам је пружио безбедну и удобну вожњу.