Архиве

Protected by Copyscape

Корелација пројекта „Школа без насиља“ и предмета физичко васпитање одржана је дана 25.02.2013. год.

За време редовног часа физичког васпитања ИГРА БАЛОНОМ из 6. превентивне радионице учинила је да на кратко наша фискултурна сала буде испуњена мноштвом разнобојних балона и радосном грајом ученика 1/2 и 2/2 одељења који су уживали у игри.

Игром против насиљаИГРА БАЛОНОМ је кооперативна игра. Деца се поделе у групе од по 4 – 5 ученика, стану у круг и ухвате се за руке. Покушавају да одрже балон у ваздуху. Важи само једно правило – НЕ СМЕЈУ СЕ ПУСТИТИ РУКЕ. Победник је група која најдуже одржи балон у ваздуху.

Било је весело, разиграно, динамично. Држећи се чврсто за руке, уједињени, заборавили су на различитости, нетрпељивости, свађе. Једино је било важно да сви заједно сложно одрже балон што дуже у ваздуху.

Ова игра може да буде почетак дружења деце која нису остварила контакт у свакодневном школском дану због оптерећености обавезама и различитог узраста. Уз игру и смех лакше се превазилазе предрасуде које су уобичајне за нашу средину. Ово је било више од игре, био је то час који ће се памтити. Са ученицима су се играле учитељице Гордана Апостоловић, Бојана Стевановић и педагог Михајло Антић.