Архиве

Protected by Copyscape

„Мали Пјер“ у 2013. години

На Деветнаестом конкурсу за дечју карикатуру “Мали Пјер” у 2013. години учествовало је више хиљада деце из  око 130 основних и средњих школа у Србији.

Организатори општинских и градског конкурса у Београду су Пријатељи деце Београда и њене чланице.

За финалну селекцију Пријатељима деце Београда упућено је 286 дечјих карикатура из 96 основних и средњих школа, из 12 градских општина у Београду (Вождовац, Врачар, Гроцка, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град Сурчин и Чукарица),  и из 4 града из Србије и то: Апатин, Јагодина, Нова Пазова, Сомбор и из  Дечјег културног центра Београд.

Жири у саставу: Бојан Љубеновић, уредник страна хумора у Компанији „Вечерње новости“, Шпиро Радуловић, и Драгутин Гане Милановић карикатуристи, обавио је жирирање свих приспелих радова на дан 18. марта 2013. године, у просторијама Пријатељa деце Београда, Дечанска 1, у времену од 12 до 14.00 часова, и донео је једногласно следећу

ОДЛУКУ

Од укупно приспелих  286 дечјих радова, за излагање је одабрана колекција од 8 0карикатура, и то 17 радова је награђено, а 63 рада су одабрана за излагање.

Међу изложеним налазе се и радови  две  ученице  наше школе:

 ИВАНЕ ТЕОФИЛОВИЋ, 8/1  – прво место на нашој општини   и 

СТАШЕ МИШКОВИЋ, 3/1  – треће  место на нашој општини

 Отварање изложбе  одржано је  у понедељак 1.априла 2013. године у 12 часова, у фоајеу Центра за културу и образовање „Шумице“, Устаничка 125. Изложба траје до 7.априла 2013.г. 

Ivana Teofilovi_, 8-1, O_ ''Sveti Sava''Sta_a Mi_kovi_, 3-1, O_ ''Sveti Sava''

Реч жирија: „Овогодишњи квалитет радова је на већем нивоу него претходне године, мада је број учесника мањи. Код многих се примећује зрелост у идеји, оригиналност и велики цртачки дар. Поред цртачког дара, деца су показала и изузетан дар за колорит. Неки од учесника могли би се појавити и на конкурсу „Пјер“, за одрасле. Овогодишњи конкурс „Мали Пјер“ одликује се и јасним и снажним порукама упућеним свету одраслих.“