Архиве

Protected by Copyscape

У ОШ “Свети Сава“ у Врчину је у уторак, 21. марта 2017. године одржан огледни дан интегративне наставе. Ученици једног одељења седмог разреда су тога дана учествовали у модерном приступу настави где су се читавог дана бавили једном темом, темом живота на земљи.

Часови енглеског језика, биологије, хемије, немачког језика и ликовне културе имали су за циљ да са свог аспекта сагледају исти проблем и тако ученицима пруже што више информација на тему живота на нашој планети и начина на који сви ми свесно или несвесно утичемо на живот на земљи, као и које су последице нашег утицаја.

Путем интегративне методе у настави, ученици усвајају градиво на такав начин, да се стечена знања из часа у час употпуњују и проширују, пружајући деци могућност да сами истражују, постављају питања, закључују и уопштавају на основу датих  информација.

Уз разноврсне сликовите презентације, кратке филмове, квизове, радионице, jeзички и ликовни израз ученици су уживали у стицању нових знања изузетно мотивисани за активно учествовање у настави и сви су изразили жељу да оваквих наставних дана буде што више.

Ово су неки од коментара којe су ученици након последњег часа тога дана навели у анкети:

“Баш је било занимљиво! Волео бих да сваки дан буде овакав.“

“Све ми се свидело! Било би супер да чешће овако учимо!“

“Било је и забавно и поучно. Свашта сам данас научила!“

“Одлично предавање! Улепшали сте ми дан!“

Наставници који су изводили интегративну наставу су: Милена Петровић (енглески језик), Јелена Вукчевић (биологија), Катарина Живановић (хемија), Александра Гајачки (немачки језик) и Марина Митрић (ликовна култура).

Захваљујемо се директору школе нa пруженој прилици да покушамо нешто ново и другачије у настави, као и колегама који су имали разумевања за све наше захтеве, како би овај оглед био успешно изведен.

Носилац пројекта и аутор текста: Александра Гајачки