Архиве

Protected by Copyscape

Посета Хемијском факултету

 

Дана 23.03.2013. године, ученици седмог и осмог разреда ОШ „Свети Сава“, посетили су Хемијски факултет Универзитета у Београду у пратњи наставнице Милице Максимовић.

Посета је садржала обилазак хемијске лабораторије, хемијског музеја и великог хемијског амфитеатра.Ученици су уживали у садржајима, активно учествовали у дискусијама и самостално изводили експерименте.Константно су постављали питања на сопствену иницијативу и били одушевљени одговорима.На крају је свако добио поклон, епрувету са писаним садржајем унутар ње, на коме је била структура неког од молекула који се користи у свакоднебном животу и врло одговорно испунили задатак да пронађу нешто више о датом молекулу и садржај презентују на часу.

Поред информација које ученици могу добити у основној школи, поред радионица везаних за избор средње школе и занимања, ово је врло важан корак и искуство за њих јер им пружа реални контакт са неким будућим занимањем или школом.

Посета Хемијском факултету Посета Хемијском факултету Посета Хемијском факултету Посета Хемијском факултету Посета Хемијском факултету Посета Хемијском факултету