Архиве

Protected by Copyscape

ПРОДУЖЕНИ  БОРАВАК  У  НАШОЈ  ШКОЛИ

 

            Продужени боравак је облик организационог рада са ученицима и представља могућност да деца, поред редовне наставе, остају у школи још један део дана, док су им родитељи на послу. Продужени боравак је у нашој школи почео са радом 21.11.2012. год. Продужени боравак обухвата васпитно – образовни рад са једном васпитном групом ученика. У продуженом боравку се издвајају следеће целине:

– самосталан рад – часови учења

– слободно време

– слободне активности

            У продуженом боравку деца имају обезбеђен ручак. Са њима ради проф. разредне наставе Милан Сантрач. У току продуженог боравка постоји радни део, где се са децом раде домаћи задаци и део за забавне и креативне активности. Када су ученици у преподневној смени, продужени боравак почиње по завршетку наставе и траје до 17:30 часова, а када су у поподневној смени у школи, у продужени боравак долазе у 07:30 часова и ту остају до почетка наставе.

            Просторија продуженог боравка је тако опремљена да у њој свако дете може на креативан начин да искористи своје слободно време. Учионица је опремљена телевизором, ДВД плејером, касетофоном, разним друштвеним играма, а ученици су стално под надзором учитеља.