Архиве

Protected by Copyscape

Ученици ђачког парламента Основне школе „Свети Сава“, из Врчина су, са директором школе Добрицом Синђелићем и координатором ученичког парламента Николом Љешњаком, посетили 22. Октобра Градску општину Гроцка.

У великој сали Скупштине општине Гроцка угостили су их члан општинског већа задужен за просвету Живадин Митрић и шеф кабинета председника општине Сања Јовановић. 

Ученици ђачког парламента су кроз интерактивну дискусију постављали питања на тему функионисања и надлежности локалне самоуправе.

Приликом посете упознати су са радом у рачуноводству и радом у скупштинским пословима, а питања деце су се већином односила на то колика је одговорност запослених у овим секторима, како изгледа радни дан и које су предности и мане тог посла.

Такође, су посетили и канцеларије чланова општинског већа и упознали се са њиховим радом, одговорностима и надлежностима.

Испред ђачког парламента председник парламента ученица Емилија Крантић уручила је шефу кабинета Сањи Јовановић пригодан поклон у знак захвалности Градској општини Гроцка на доброј сарадњи и срдачном пријему.