Архиве

Protected by Copyscape

 

Одељење III/2 учитељица Гордана Апостоловић

 

Учионица број 1 је место где ученици на креативан и модеран начин упознају свет око себе, стичу нова знања и вештине. Опремљена је најсавременијим наставним помагалима и интерактивном таблом. Увек уредна учионица, препуна цвећа, са маштовито уређеним паноима пружа ученицима стимулативну средину за боравак и рад. Захваљујући доброј опремљености ученици имају могућност да брзо и лако напредују, а наставници савремен приступ раду. У овој учионици свакодневно се одвија узбудљиво путовање препуно истраживања, дружења и забаве. Ученици уче не зато што морају, већ зато што то желе. То су и показали на часу природе и друштва када су о прошлости свога краја говорили кроз презентације, снимљене интервјуе са становницима Врчина, кратке видео записе, читали истините приче из прошлости својих породица и присутним гостима логопеду Младеновић Драгани, директору Синђелић Добрици и мени, њиховом одељењском старешини, показали да је рад оно што нас доводи до успеха, да се њихови таленти препознају и вреднују, да теоријски елементи наставе могу да имају и практичну примену и да самостално могу да користе информационе технологије и развијају електронску писменост.

 

У нашу учионици родитељи улазе с радошћу јер знају да је добра сарадња са одељењским старешином и школом предуслов за сигуран пут који дете води ка успеху.

 

Велика пажња се поклања препознавању и развијању талената ученика о чему сведоче освојене награде на бројним ликовним и литерарним конкурсима. Упознајте награђене ученике током првог полугодишта 2017/2018. године :

  • „Дани европске баштине“ литерарни конкурс, друго место на градском нивоу Јована Јерковић
  • „Ја и моји пријатељи свих генерација“ ликовни конкурс, друго место на градском нивоу Анастасија Пешић
  • „Моја школа безбедно окружење“ литерарни конкурс, прво место на градском нивоу Марко Марковић
  • „Песничка сусретања деце и младих 2017.“ друго место на општини Ања Стекић
  • „Ја и моји пријатељи свих генерација“ ликовни конкурс, друго место на општини Анђела Бабић и Ања Старчевић
  • Светосавски ликовни конкурс ОШ „Свети Сава“ прво место Лука Тијанић, друго место Анастасија Пешић и Јована Јерковић
  • Најмлађи чланови Клуба читалаца наше школе Анастасија Пешић и Вук Ранковић